top of page
Service

Stalling en transport

Duivenvoorde caravans is al jaren gespecialiseerd in transport en verplaatsing van caravans en stacaravans. Voor de transporten hebben wij een vrachtwagen en diverse tractoren met grote aanhangers. Hiermee kunnen wij grote en kleinere transporten goed uitvoeren.

Wij kunnen caravans met een maximum formaat van 950 cm lengte en 350 cm breedte over de weg transporteren. Duivenvoorde caravans is servicegericht en onze vakmensen zetten zich optimaal in om het transport veilig en flexibel te laten verlopen. Duivenvoorde caravans is de gespecialiseerde transporteur op Camping Bakkum en heeft met veel zomergasten van deze camping een speciale relatie opgebouwd.

Wat kan Duivenvoorde caravans voor u betekenen?

Wij ontzorgen u in het gehele traject van advies, aankoop, transport, stalling en het verzorgen van eventuele aanpassingen en reparaties:

  • Adviseren bij en het uitvoeren van uw stacaravan transport

  • Wij verzorgen de winterstalling van uw stacaravan buiten op verhard terrein. In het voorjaar plaatsen wij deze weer terug op uw seizoenplek op Camping Bakkum

  • Wij kunnen het plaatsen en waterpas afstellen van uw stacaravan voor u verzorgen

  • Wij kunnen de afvoer en sloop van uw oude stacaravan voor u afhandelen

Aandachtspunten onderhoud van uw caravan

Goed onderhoud draagt bij aan een langere levensduur. Door uw stacaravan elk jaar winterklaar te maken, kunt u schade en slijtage voorkomen. 

  • Hou de dakgoten en daken vrij van vuil, bladgroen, dennenappels, dennennaalden en takken. Dit voorkomt lekkage. Wanneer regenwater niet weg kan, kruipt het onder uw dakbedekking. Lekkage is niet altijd voor het blote oog zichtbaar door de dubbele wanden. Een schone caravan is ook veiliger te transporteren naar uw winterstalling.

  • Let op los plaat- en profielwerk. Hierdoor gaat uw caravan snel achteruit en bij transport levert dat gevaar op waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Check ook regelmatig of ramen, dakluiken en deuren goed sluiten.

  • Controleer ieder jaar de kitnaden rondom en in uw stacaravan. Na verloop van tijd wordt de kit poreus en gaat vocht doorlaten.

  • Zorg ervoor dat uw stacaravan ook aan de onderkant goed ventileert, zodat de bodem niet vochtig kan worden. 

  • Check ook uw banden. Hebben ze genoeg profiel, zit er voldoende lucht in en zijn ze niet uitgedroogd? Bij het ophalen van uw caravan zal deze immers transportklaar moeten zijn.

  • Indien u vragen heeft over beschadigingen en het onderhoud van uw caravan kunt u ons altijd bellen.

Veel voorkomende reparaties van de stacaravan

 

Het vervangen van slechte en te kleine wielen, een zwakke dissel en een kromme as is soms noodzakelijk voor de veiligheid. Zorg voor goed onderhoud van uw caravan en wees alert op de kwetsbare punten. Neem bij twijfel altijd contact met ons op. Wij beoordelen de situatie en geven praktisch advies met zo nodig een prijsopgave. 

Een oude as kan bijvoorbeeld krom raken, waardoor de caravan door de wielen zakt en het transporteren een lastige klus wordt. Wij vervangen de oude as door het afzagen van de asstompen en het plaatsen van een nieuw profiel onder de oude as. Het voordeel hiervan is dat de caravan iets hoger komt te staan, waardoor we ook grotere wielen kunnen monteren voor het beter transporteren van de caravan. Een goede as is voor alles beter!

Wie zijn wij

Duivenvoorde caravans is een modern familiebedrijf met dertig jaar ervaring in stalling, transport en in-verkoop van tour- en stacaravans. Heeft u vragen dan kunt u altijd mailen. Heeft u interesse in een van de caravans, dan kunt u ons bellen voor een afspraak. 

U bent van harte welkom.

bottom of page